CBS System

Naša priča

Naša priča je počela 2007. godine i to sa jednostavnim izazovom – da li možemo da kreiramo tehnologiju koja zadovoljava svakodnevne potrebe poslovnih korisnika i približava poslovne informacije ljudima kojima su potrebne? Izabrali smo dva pristupa rešavanju ovog izazova: naprednu analitiku i maloprodaju. Odmah smo dogovorili sastanak sa ključnim ljudima iz posla – u maloprodaji: Direktorima preduzeća, finansijskim direktorima, mnadžerima prodavnica, i u analitici – direktorima marketinga, vlasnicima brendova i ekspertima za prodaju. Potrebe koje su nam predočili ovi eksperi za poslovne procese su osnova kako tehnologije tako i sadržaja ugrađenog u naše rešenje. Od tada, svakom novom verzijom naših rešenja, proaktivno pristupamo rešavanju rastućih potreba korisnika. Kompleksnost i sofisticiranost tehnologije ne utiče na jednostavnost upotrebe i implementacije. Upravo je to ono što se trudimo d ademonstriramo svakom našem klijentu. I, da dodamo, naša svakodnevna misija pomoći ljudima da vIde i razumeju informacije otvara nove frontove i izazove.

 

We chose two fronts of tacking this challenge: Advanced Analytics and Retail. We immediately set down with key business domain experts – In retail: CEOs, CFOs, category managers, store managers and in analytics – marketers, brand owners and sales experts. Business needs that these core business experts addressed are the foundation of technology and business content embedded in our solutions.

 

Since then we have been very activate in addressing arising needs of our users in each new release of our solutions. Complex and sophisticated technology does not sacrifice simplicity of usage and system implementation. This is what we strive to demonstrate to each of our customers.

In addition to that, our everyday mission of helping people see and understand data opens new fronts and challenges.

Naša priča
s1

Na čelu tima

Milan Bjeloglav (Generalni direktor, suosnivač)

Milan je proveo punu deceniju vodeći strategijske projekte za SAP Americu I SAP AG Nemačka. Bavi se razvojem rešenja iz oblasti Big Data, marketinških istraživanja i kompletnih sistema za maloprodaju od 1999 godine. Arhitekta IT rešenja koji je projektovao SAP rešenja, CBS BrandPulse I CBS Retail Connect. Uvek je usmeren da zadovolji poslovne zahteve u potpunosti tehničkim rešenjima koja su laka za korišćenje I implementaciju. Završio je matematičku gimanziju i potom diplomirao informacione sisteme na faktultetu organizacionih nauka.

Milan
boris

Dragiša Bjeloglav (strategijski savetnik, suosnivač)

Statističar, suosnivač I menadžer vodeće agencije za istraživanje tržišta u regionu (nekada Strategic Marketing, danas Ipsos Adria). Od osamdesetih godina pružao konsultantske usluge u oblasti statistike Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Svetskoj banci, UNICEF-u I EuroStat-u kao vodeći ekspert iz oblasti statistike na Balkanu. Zamenik direktora Jugoslovenskog zavoda za statistiku od 1984. – 1998. Dragiša je odigrao vodeću ulogu u stvaranju CBS-ove anačlitičke platforme. Radeći sa stručnjacima za marketing, finansijskim stručnjacima, direktorima korporacija I drugim korisnicima, on je njihove potrebe za statističkim analizama ugradio u CBS rešenja. Nosilac zvanja magistra statistike.
Boris Manola (Direktor razvoja, suosnivač)

Technički / programerski guru koji je već sa 16 godina prepoznat kao vrhunski programert (kada je postao član Jugoslovenske reprezentacije u programiranju). Postao je stručnjak širok spektar tehnologija od Microsofta i Borlada do Jave i open source. Boris je projektovao CBS okruženje kao mešavinu najboljih tehnologija sa strane servera i krajnjeg korisnika. Rezultat toga je visoko prilagodljiva softverska platforma čija implementacija omogućava značajne uštede u vremenu i novcu.

12333